Saturday, May 8, 2010

Astrologia Lunar


Astrologia Lunar



Autor Asterion

Dorim sa atragem atentia cititorilor nostri, ^in special cei care doresc sa desluseasca tainele stelelor, asupra unei ramuri aproape uitate a astrologiei, si anume astrologia lunara. Suntem obisnuiti sa urmarim horoscopul sau sa interogam astrologul specialist ^in legatura cu situatia noastra din punct de vedere al zodiacului solar, las^and la o parte ^intreaga bogatie de informatii pe care o poate oferi analiza caselor lunare. Binecunoscut ^in Antichitate, Evul Mediu si Renastere, de la chiezi si indieni p^ana la mesopotamieni, greci si arabi, zodiacul lunar a jucat un rol deosebit de important ^in vietile oamenilor, chiar si fara a sti acest lucru. Pe l^anga influenta planetelor ^in cele 12 zodii si case, putem obtine mult mai multe informatii despre noi ^insine si despre predispozitiile personalitatii noastre studiid cele 28 de case lunare, numite si Domicilii.

Zodiacul solar, fiind bazat pe miscarea aparenta a stelei noastre centrale care parcurge cele 360 de grade ^intr-un an, este mult mai lent si mai fix fata de zodiacul lunar, bazat pe parcurgerea celor 360 de grade ^in doar o luna. Din acest punct de vedere, se poate considera ca cel lunar este mai fluid si mai inconstant dec^at cel solar, ^insa trebuie sa stim ca ^in aceste case nu vom studia doar miscarea Lunii, ci si a celorlalte planete. Acestea sunt mai rapide, cum sunt ^insasi Luna, Venus sau Marte, sau mai lente, cum sunt Saturn sau Jupiter. Pozitia planetelor ^in casele solare determina mai mult aspectele active ale personalitatii noastre, lucrurile firesti, native, vizibile cu care ne confruntam toata viata noastra sub o forma sau alta, ^in timp ce pozitia acelorasi planete ^in domiciliile de influenta lunare ne pot aduce informatii despre partea nevazuta a lucrurilor, oculta, subtila, inconstienta, si deseori ignorata, dar deosebit de influenta, a vietii noastre, cu care ne confruntam zi de zi sau periodic si nu stim de ce.

Se stie ca departarea unui astru fata de planeta noastra face ca influenta c^ampului sau sa fie mai slaba, de aceea cele mai importante efecte le au astrele mai apropiate. Dintre acestea, chiar daca nu este o planeta propriu-zis, Luna este corpul ceresc care afecteaza cel mai mult sferele biologica, psihica si mentala a fiintei terestre, fie ca este vorba de ciclurile plantelor, animalelor sau oamenilor. Satelit natural format din conglomeratul de materie arucata ^in orbita de ciocnirea unui planetoid de dimensiunea lui Marte, numit Theia, cu planeta noastra, ^in urma cu miliarde de ani, Luna este o parte din Pam^ant iar Pam^antul poate fi considerat mama Lunii. C^ampul magnetic al omului este puternic legat de c^ampul magnetic al Terrei, leg^and prin legea inductiei ADN-ul nostru de c^ampurile vii, iar celelalte c^ampuri magnetice planetare nu pot dec^at sa ^isi c^ante si ele nota proprie ^in aceasta simfonie de amprente energetice.

Luna este cel mai puternic corp de influenta, fiind deosebit de apropiata de noi, c^ampul ei magnetic av^and un aport energetic deosebit ^in dezvoltarea noastra. O sarcina grea, dar placuta, vom ^incerca pe c^at posibil sa definim ^in numerele urmatoare fiecare dintre cele 28 de case lunare, ^impreuna cu asociatiile de tip kabbalistic, caracteristicile fiecarei case si comportamentul planetelor ^in fiecare. Vom studia cele 28 de domicilii lunare dupa traditia araba ^in special, fac^and urmatoarea precizare: c^ateva lucrari aparute pe piata ^incearca sa atribuie celor 28 de case literele alfabetului ebraic, pentru a obtine explicatii kabbalistice.

Nu numai ca acest lucru este facut cu deosebita st^angacie si lipsa de cunoastere a stiintei kabbalistice, ^insa contine ^in sine multe erori, care nu vor face altceva dec^at sa trimita persoanele interesate pe piste false: sunt adaugate cele 5 forme finale ale literelor, fac^and un total de 27, iar p^ana la 28 este pur si simplu inventat un nou semn, presupus de punctuatie, care nu exista propriu-zis ^in limba ebraica. Adevaratul program-semnatura al caselor lunare este alfabetul arab, care ^intr-adevar contine 28 de litere, civilizatia araba function^and, din punct de vedere astrologic, pe coordonate lunare. Nu numai ca limba este structurata kabbalistic pe vibratiile numarului sacru 28, ^insa arabii sunt cei care au popularizat sistemul astrologiei lunare, folosesc ^inca si astazi calendarul lunar iar simbolul imperiilor islamice a fost mereu..Semiluna!

Atragem atentia celor ce studiaza esoterismul veritabil ca orice lucrare care prezinta cele 28 de case atribuite alfabetului ebraic nu are nicio valoare ^in acest sens si nu studiaza problema ^in profunzime. Am putea scrie zeci de pagini despre aceste lucruri, despre Arborele Vietii si caile ascunse care ^in total fac 28, ^insa spatiul este mic iar timpul dezvaluirii lor deocamdata nu este acesta. Si poate ca vom scrie acele zeci de pagini, si de ce nu, mai mult chiar...Astrologia lunara este un domeniu fasinant care ne poate ajuta sa ne conturam o imagine mai buna asupra constructiei noastre interioare, psihice, mentale sau spirituale, si ar fi pacat sa ram^ana uitata. Nu ne ram^ane dec^at sa ne ^indreptam atentia catre primele grade ale zodiei Berbecului si sa vedem care sunt caracteristicile casei ^int^ai, numita ^in vechile tratate ALNATH...

Source: wiccancommunity.blogspot.com

Popular Posts

 

Pagan Magic Blak Magik is Designed by productive dreams for smashing magazine Bloggerized by Ipiet Adapted by Occult Library © 2008